El cavaller irritant

Berthold_Woltze_-_Der_lästige_Kavalier
Berthold Woltze, 1874, Der lästige Kavalier
Que et dic que no, que això no és gens segur. El món allà fora és molt més complicat del que penses, està ple de desenganys, de perills, d’aventures que no voldràs viure, està ple de gent que no et vol bé i d’animals perillosos. Està ple de llocs foscos, lletjos, horribles, amb gent fosca i dolenta.
Que et dic que vinguis amb mi, que jo et prometo cuidar-te, que no et passarà res i que et donaré tot el que necessitis. Que et dic que confiïs en mi, que et deixis cuidar, que jo et donaré tot el millor i et faré viure com una senyoreta. Que ho tindràs sempre tot fet i tot el que vulguis quan vulguis.
Que et dic que et treguis aquesta idea del cap. De petita ja donaves el cant, ja es veia que no erets una nena com les altres, que no deies que si a tot i feies sempre cas. Aventurera havies de sortir! Perquè no pots ser com les altres? Perquè no et pots conformar amb el que totes volen? I ara, aquesta idea d’anar-te’n a veure món!Que no veus que el món és molt perillós per a una senyoreta com tu? Que no olores tot el que et pot passar?
Que et dic que amb mi estaràs segura sempre. Que t’estimaré i et protegiré. Que sóc un bona peça de veritat, creu-me, que tinc molt per donar i sóc bona gent. Que tinc un gran negoci que funciona i no et faltaria mai de res. Que jo soc tot un cavaller eh?
Però la Trini va decidir que res ni ningú li prendria les ales, ni la il·lusió de descobrir, que res li prendria la seva llibertat. Que s’enfrontava a totes les regles de la societat en que vivia, que s’enfrontava als perills de ser una de les primeres dones que viatjava sola, que s’enfrontaria a totes les crítiques de dones i homes que no entenien com podia ser així. Que s’enfrontaria a que no li agradés el que trobaria, i que s’enfrontaria a que el viatge la canviés a ella i que tornés sent diferent, més forta, més sabia, més coneixedora de la realitat. S’enfrontaria a ser de les primeres dones que obrissin el camí a les altres dones com ella, a que cada vegada fós més normal el que la Trini volia fer.
I gràcies a la Trini, les dones vam fer un pas endavant.
Participació al relat conjunt de maig
Anuncios

4 comentarios en “El cavaller irritant

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s